Formació: Coneixes l'IOC?

Dimecres, 11 de maig de 2022 a les 00:00

Vols estudiar a distància des del Lluçanès?

Actualment, al Lluçanès no existeix una oferta formativa postobligatòria que permeti a joves i adults cursar estudis sense haver de recórrer distàncies, que poden ser importants, i deixar els seus municipis d’origen. Una de les alternatives és la formació a distànciaL’Institut Obert de Catalunya (IOC) és l’institut d’ensenyament a distància del Departament d’Ensenyament, que permet estudiar d’una manera flexible i adaptada a l’estudiant. 

El mètode d’estudi de l’IOC és virtual, a partir d’un entorn d’aprenentatge en línia i amb l’acompanyament d’un tutor també virtual. Els estudis que s’ofereixen són el Graduat en Educació Secundària (GES), Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, Idiomes, entre d’altres cursos, formacions i preparacions de proves. Tot i que tots comparteixen aquest mètode d’estudi virtual, els estudis tenen particularitats –jornades presencials, períodes de pràctiques…-. Recomanem que consultis la web de l’IOC per informar-te sobre el pla d’estudis, el mètode d’aprenentatge, l’avaluació, etc., dels estudis que t’interessin.

En el cas dels Cicles Formatius de Grau Mitjà, s’ofereixen els següents:

  • Sistemes microinformàtics i xarxes
  • Gestió administrativa
  • Instal·lacions elèctriques automàtiques
  • Cures auxiliars d’infermeria
  • Atenció a persones en situació de dependència
  • Producció agropecuària

Poden inscriure’s als estudis de l’IOC els joves a partir de 16 anys –si compleixen els requisits corresponents en el moment de la preinscripció– i adults en general (a l’atur, que volen compaginar estudis i feina, joves que volen reprendre els estudis…).

Si ets del Lluçanès i tens ganes d’estudiar a distància, l’IOC t’ofereix una àmplia proposta formativa que pots trobar al seu web. Des del Consorci del Lluçanès et podem donar suport per als tràmits de la preinscripció i matrícula dels Cicles Formatius de Grau Mitjà:

Enguany, la preinscripció és del 16 al 26 de maig. Si necessites ajuda per fer-la, pots optar per una d’aquestes opcions:

  1. Atenció presencial a l’Espai de Prats de LluçanèsDimecres, 18 de maig, de 16h a 20hCal demanar cita prèvia.
  2. Si ets d’un altre municipi, pots demanar cita prèvia i ens hi desplaçarem.

Si vols demanar cita prèvia escriu un correu a lreventosg@ccosona.cat o truca al 93 888 00 50.

Si necessites més informació pots contactar amb el Consorci del Lluçanès:  93 888 00 50 / formacio@consorci.llucanes.cat o lreventosg@ccosona.cat.

  • Consulta la infografia amb tots els detalls aquí.
Darrera actualització: 11.05.2022 | 12:54

Documents