Actes del 8M al Lluçanès

Dijous, 24 de febrer de 2022 a les 00:00

Amb motiu de la propera diada del 8 de març, Dia internacional de les Dones, les regidories d’Igualtat dels municipis del Lluçanès i el Consorci del Lluçanès han preparat propostes conjuntes per reivindicar la igualtat entre homes i dones. 

Des de l’any passat, la programació del 8 de març està dedicada a una dona lluçanesa rellevant. Aquest 2022 la protagonista és Maria Pujol (?-1767). Va viure a Cal Nap, a Prats de Lluçanès. Criava gallines i sovint estava rodejada de quitxalla. Existeix la llegenda entorn a la seva figura en la qual, amb el nom de la Bruixa Napa, hauria causat la mort d’alguns infants del poble. Llegenda a part, el 8 de gener de 1767 va ser executada a la forca, després de ser jutjada a Barcelona. Va ser un dels últims casos coneguts de bruixes ajusticiades a Catalunya.

Un any més, els municipis del Lluçanès es bolquen en els actes del 8 de març amb espectacles familiars, xerrades i tallers. El mateix dimarts 8 de març, els ajuntaments il·luminaran les façanes de color lila i penjaran pancartes, juntament amb la lectura del manifest del 8M.

Una de les novetats destacades en la programació d’enguany és la caminada conjunta a la Bauma de les Heures, oberta a tothom. S’hi podrà participar des de diferents punts de sortida: la ruta 1 des de la Casa de la Rocatova de Baix, la ruta 2 des del pavelló de Perafita o la ruta 3 des de Can Coma, a Sant Agustí de Lluçanès.

A les 11 del matí, a la Bauma de les Heures s’hi celebrarà el recital poètic ‘L’arbre està creixent’ a càrrec d’Olza Olzeta.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer al Consorci trucant al telèfon 93 888 00 55 o enviant un correu a consorci@consorci.llucanes.cat. Cal que tothom es porti aigua i esmorzar.

Darrera actualització: 24.02.2022 | 14:33