Actes del 8M al Lluçanès

Dijous, 23 de febrer de 2023 a les 00:00
Amb motiu de la propera diada del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, les regidories d’Igualtat dels municipis del Lluçanès, juntament amb el Consorci, han preparat una àmplia programació d’activitats per reivindicar la igualtat entre homes i dones.

Seguint la línia dels últims anys, la programació del 8M està dedicada a una dona lluçanesa rellevant. Aquest 2023, la protagonista és Joana Matia Borau (1908-1991), primera alcaldessa d’Alpens. Nascuda a Barcelona, l’any 1934 va arribar a Alpens, amb 26 anys, on va prendre possessió de la plaça de mestra d’Alpens. Dos anys més tard, va ser nomenada alcaldessa d’Alpens en representació del PSUC, un càrrec que ostentà encara no tres mesos. És considerada una de les pioneres del municipalisme feminista republicà.

Un any més, els municipis del Lluçanès es bolquen en els actes de commemoració amb representacions de teatre, xerrades, tallers i la lectura del manifest. El divendres 10 de març tindrà lloc un acte unitari a Sant Boi de Lluçanès, que consistirà en la presentació del poemari “Rara i normal” de la periodista Geni de Vilar, criada a Sant Boi de Lluçanès. A banda de la lectura per part de l’autora i l’actuació de la pianista Maria Barceló, l’acte comptarà amb la intervenció de l’alcalde de Sant Boi de Lluçanès, Marc Parés, i el metge, historiador i escriptor, Daniel Montañà.

A més a més, a gran part dels municipis es construirà un mural col·lectiu amb el nom de “Jo també soc dona” a través dels grups d’envelliment actiu i obert a tota la població.

Consulta la programació completa amb les activitats de cada municipi aquí.

 

Darrera actualització: 23.02.2023 | 14:27